Redžepi povodom nevremena u regionu Župe: Hitna inicijativa Vlade radi podrške građanima i poziv prizrenskoj direkciji da izvrši procijenu štete

Region Župe kod Prizrena zadesilo snažno nevrijeme koje je ostavilo ozbiljne poslijedice na poljoprivredne useve, krovove kuća i imovinu građana. Iz tog razloga se zamjenica premijera Vlade Republike Kosovo, Emilija Redžepi oglasila i obećala hitnu reakciju i podršku u sanaciji štete od strane institucija kaže se u saopštenju za javnost prenosi Kosova.info

Takođe Redžepi najavljuje inicijativu te ističe da će Republička vlada preuzeti inicijativu da bi se pružila adekvatna podrška ugroženima i ističe:

“Nevrijeme je prouzrokovalo veliku štetu u regionu Župe. Naša vlada će preduzeti sve neophodne korake kako bi se građanima pružila adekvatna podrška i pomoć u što kraćem roku.”

Te uputila poziv Direktorijatu za vanredne situacije u Opštini Prizren da što prije ustanove procijenu nastalu štetu nakon nevrijemena praćenog gradom kod svakog građanina kako bi se pristupilo sanaciji.

“Ovo saopštenje naglašava važnost koordinirane akcije i brze reakcije kako bi se ublažile poslijedice nevrijemena. Građani Župe mogu računati na podršku Vlade Republike Kosovo u ovim teškim trenucima.” zaključuje Redžepi.