Redžepi sa prosvjetnim radnicima na bosanskom i inicijativi formiranja udruženja kojim bi se olakšala organizacija i rad na čitavoj teritoriji Kosova

U sklopu resora zamjenice premijera Emilije Redžepi i podrškom njenog kabineta u Rečanu je u opuštenoj atmosferi i mnoštvom zanimljivih predloga, incijativa i optimizma od strane prisutnih, održan skup sa prosvetnim radnicima iz nastave na bosanskom jeziku a sa ciljem formiranja udruženja prosvetnih radnika prenosi Kosova.info.

Tom prilikom je predložena inicijativa za formiranje udruženja prosvjetnih radnika u nastavi na bosanskom, koji bi na taj način lakše ostvarili svoje potrebe bilo da se radi o nabavci opremi, tehničkih sredstava za održavanje iste, zatim pripremi nastavnog materijala i organizovanom doprinosu tokom izrade plana i programa.

Sve to i još mnogo toga kao što je umrežavanje sa kolegama iz čitave teritorije Kosova u nastavi na bosanskom. Ali i podrška mlađim kolegama, te organizovanje studijskih posjeta u regionu i šire i akreditacija novih programa u budućnosti.

Redžepi je izrazila spremnost da podrži ovu inicijativu ispred Vlade, i rekla da će uvažiti prijedloge prosvjetnog kadra i da ima mogućnosti da se nakon formiranja udruženja, a radi povećanja efikasnosti organizuju radne grupe u više grupa: od predškolskog obrazovanja na bosanskom do osnovne i srednje.

Što bi umnogome poboljšalo kvalitet obrazovanja učenika koji pohađaju nastavu na bosanskom. Zahvalila na doprinos u nastavi na bosanskom svima koji su se tokom godina doprineli i istakla zadovoljstvo time da je njeno troje djece svoje obrazovanje upravo završilo na bosanskom. Očekujemo da ćemo narednog puta prisustvovati osnivačkoj sjednici ovog udruženja.