Redžepi sa Rašićem i Austrijskom delegacijom o saradnji i podršci radi jačanja položaja nevećinskih zajednica u zemlji

U sklopu svakodnevnih aktivnosti u okviru resora zamjenica premjera Emilija Redžepi sa ministrima iz nevećinskih zajednica Nenadom Rašićem i Eljbertom Krasnićijem održala sastanak sa visokom delegacijom Parlamenta Austrije prenosi Kosova.info

Tokom sastanaka osim aktuelnosti prema rečima Redžepi sa parlamentarcima bilo reći o saradnji vezano za inkluziju nevećinskih zajednica i odličnim mogućnostima u narednom periodu.

“Veoma mi je drago da sam imala prijatan susret sa austrijskim parlamentarcima i dragim prijateljima Kosova! Kao zamjenica premijera, zajedno sa ministrom Rašićem i ministrom Krasniqijem, imala sam zadovoljstvo da razgovaram o aktuelnoj situaciji u našoj državi, kao i o položaju nevećinskih zajednica na Kosovu i njihovoj integraciji u naše društvo.” rekla je.

I ocijenila sastanak optimalnom mogućnošću za pripadnike nevećinskih zajednica u našoj zemlji uz saradnju sa prijateljskom državom. “Sveobuhvatna diskusija otvorila je put za razmjenu ideja i zajedničko dijelovanje u cilju jačanja međusobne podrške. Uvjerena sam da će ovaj sastanak dodatno ojačati naše veze i unaprediti našu saradnju. Hvala vam, dragi prijatelji, na vašoj posvećenosti i podršci!” zaključila je ovom porukom.