Redžepi uputila poziv na jedinstvo bošnjačkim predstavnicima porukom: Nacionalni interes jači od partijskog!

Saznajemo da je u toku današnjeg dana potpredsjedica Vlade Kosova za manjinske zajednice i zaštitu ljudskih prava Emilija Redžepi, ujedno i predsjednica Nove Demokratske Stranke, uputila poziv svim predstavnicima Bošnjaka u Prizrenu, koji imaju svoje predstavnike na centralnom i lokalnom nivou odnosno opštinskoj Skupštini Prizrena na zajedničku večeru.

Večera se treba održati u petak naveče, dok je lokacija još uvjek nepoznata prenosi Kosova.info.

“Poštovani nadam se da ste dobro. Želim da Vas obavestim, i srdačno pozovem, na zajedničku večeru na kojoj bismo razgovarali o najbitnijim pitanjima od najvišeg nacionalnog interesa.” kaže se u prvom dijelu poruke.

Sa ciljem postizanja zajedničkog stava pred domaćom javnošću i međunarodnim faktorima radi osiguranja najboljih mogućih uslova za bošnjačku zajednicu. I mapira aktuelne teme tokom večere, radi osiguranja dobrobiti za bošnjačku zajednicu kao što su:

  • Predstojeći popis,
  • Obrazovanje na bosanskom jeziku,
  • Formiranje BKC Prizren,
  • Pitanje decentralizacije,

“Zauzimanje jedinstvenog stava pred domaćim i međunarodnim faktorima i institucijama bi nam trebao biti primarni cilj za dobrobit svih nas. Glavne teme su:
Popis stanovništva,
Obrazovanje na bosanskom jeziku,
Formiranje BKC u Prizrenu,
Decentralizacija.

I nadom u prevazilaženje partijsko-političkih barijera, i nacionalnim interesom Bošnjaka na prvom mjestu prioritetom.

U nadi da ćemo smoći snage da prevaziđemo političke barijere i postaviti nacionalni interes Bošnjaka Kosova ispred svakog drugog, očekujemo Vas.
Unapred zahvalna, zamenica premijera za ljudska prava i pitanja nevećinskih zajednica i predsednica NDS partije Emilija Redžepi.” završava se poruka./Kosova.info