RUE najavljuje da neće biti poskupljenja struje

Regulatorni ured za  energetiku  (RUE) je u saopštenju za medije objavila da je KESCO-u odgovorila da nema poskupljenja struje

RUE je 9. avgusta ove godine prihvatio prijavu za vanredni pregled maksimalno dozvoljenih prihoda za pružaoca univerzalnih usluga (USP).

U svom zahtjevu, FSHU navodi da u nedostatku povraćaja sredstava subvencija od Vlade Kosova u iznosu od 32,8 miliona evra za period 9. februar – 30. jun 2022. godine, prag materijalnosti od 5%, kako je definisano u Prihodima Pravilo je prekoračeno od FSHU.

Međutim, u njihovom odgovoru je saopšteno da je 24. avgusta Vlada Kosova, u cilju obezbjeđenja redovnog snabdevanja električnom energijom i u cilju održavanja pristupačnosti cijene električne energije za krajnje potrošače koji uživaju pravo na univerzalno snabdevanje , kompanija koja dijeluje kao pružalac javnih usluga (PSU) je nametnula dodatnu obavezu.

Međutim, RUE nije isključio mogućnost povećanja cijena energije u budućnosti.

„RUE će pažljivo pratiti stanje troškova regulatornog sektora električne energije u narednim mjesecima i preduzeće neophodne korake u skladu sa svojim zakonskim mandatom“, zaključuje se u saopštenju RUE.