Sastanak u Vladi sa predstavnicima KVINT-e završen bez izjava za medije

Završen je sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija i ambasadora zemalja KVINT-e. Sastanak je održan u zgradi Vlade Kosova u Prištini i nakon njegovog završetka ambasadori nisu davali izjave za novinare prenosi Kosova.info

Ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Njemačke i Italije, nakon više od sat vremena sastanka s premijerom Albinom Kurtijem, viđeni su kako napuštaju Vladu.

Sastanak se održava nakon reagovanja Kancelarije EU u Prištini povodom preliminarne odluke Vlade Kosova za eksproprijaciju zemljišta od javnog interesa u Leposaviću i Zubinom Potoku neposredno nakon što je emisar Evropske unije za dijalog sa Srbijom Miroslav Lajčak boravio u poseti Kosovu.

Lajčak je u četvrtak, tokom boravka na Kosovu, rekao da pažnja strana u dijalogu treba u potpunosti da bude usmerena na normalizaciju i implementaciju Briselskih sporazuma i Ohridskog aneksa.

U međuvremenu, premijer Kurti je u petak na konferenciji “Inicijativa za balkanske dijaloge” rekao da je Kosovo u dijalogu sa Srbijom konstruktivno i kreativno. Novinari su pokušali da dobiju izjavu o sastanku, ali nisu razgovarali s medijima.