SDP prikazuje Kurtija na transparentu kao “Pinokija”, poziva članove VV na protest

Socijaldemokratska partija (SDP) postavila je transparent sa likom premijera Aljbina Kurtija koji liči na “Pinokija” i najavom održavanja protesta protiv Zajednice opština sa srpskom većinom na koju je ova stranka upozorila

Organizacioni sekretar SDP-a Nol Nuši rekao je da je povod za ovu akciju poziv na subotnji protest koji se održava na glavnim prestoničkim trgovima.

„To je poziv na protest 25. marta koji počinje na Trgu „Zahir Pajaziti“. Dugačak nos premijera Kurtija je njegov dug put da obmane populizam i njegovu laž u vezi sa dijalogom sa Srbijom.

Nuši je rekao da Ohridski sporazum potvrđuje predaju Kurtija ispred Zajednice opština sa srpskom većinom.

„Ne zaboravimo, moramo da se sjetimo na jedan dan, zabrana „Zajednice“ tokom 10 godina se desila uz velike žrtve, stotine dana zatvora za aktiviste, ginulo, hapšenje, potrošeno vrijeme i sredstva. da napravi taj otpor da se 10 godina ne formira Udruženje. Ohridski sporazum nam je potvrdio da se Kurti predao”, rekao je on.

Govoreći o subotnjem protestu, Nuši je zatražio da mu se pridruže i članovi Pokreta Vetevendosje, za koje smatra da ih je Kurti prevario.

„Očekujem da će pripadnici VV uglavnom biti dio protesta jer su oni najobmanutiji, glasali su da njihov lider zaustavi ove konvencije protiv Srbije“, rekao je on u Nušiju.