Sedam Kosovara traži pomoć da napusti ratnu zonu u Izraelu

Sedam Kosovara trenutno traži pomoć od Ambasade Kosova u Izraelu, da im ponudi rešenje da napuste ratnu zonu koja je izbila.

Osim njih, još osmoro se već vratilo u domovinu zbog terorističkog napada na Državu Izrael koji se dogodio u subotu, 7. oktobra ove godine.

Ovo je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore u odgovoru za klankosova.tv iz resora koji je saopštio da su u stalnom kontaktu sa građanima Republike Kosovo koji rade u državi Izrael u okviru međunarodno osoblje stranih organizacija.

„Svi građani Republike Kosovo, koji su tražili pomoć, već su napustili teritoriju Države Izrael. U međuvremenu, Ambasada Republike Kosovo je obavjestila još sedam građana sa kojima je Ambasada u stalnoj komunikaciji da ponude riješenja. Obavješteni su bezbedni i dobrog zdravlja.”

„Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore je takođe u stalnom kontaktu sa građanima Republike Kosovo koji rade u Državi Izrael kao deo međunarodnog osoblja stranih organizacija ili agencija Ujedinjenih nacija – UN“, navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da iz do sada dobijenih informacija nema izveštaja da su građani Republike Kosovo izgubili život ili su povređeni.

Do sada je broj poginulih Izraelaca dostigao 900, dok je broj Palestinaca 687. Rat je počeo kada su izraelske hitne službe objavile da je na desetine raketa ispaljeno iz pojasa Gaze ka Izraelu.