Skopski aerodrom je dobio nagrade za najbolji  kvalitet usluga za 2022. godinu

Međunarodni aerodrom Skopje ponovo je dobionagradu  za kvalitet međunarodnih usluga (Airport Service Quality Award), ovog puta za prethodnu 2022 godinu, od strane Međunarodnog Savjeta aerodrome (Airports Council International World), kažu iz TAV MMakedonija.

Ugledna organizacija sa sjedištemu Montrealu, Kanadi, je objavio aerodromske dobitnile na svim kontinentima I državama na svjetskom nivou.

Pored kategorije ACI za 2022. godinu, Međunarodni Aerodrom Skopje je nagrađen sa ASQ-nagradom za 2022. Godinu u slijedećim kategorijama.

Najbolji aerodrome od 2 do 5 miliona putnika u Evropi

Aerodrom sa najuglrdnijim personalom u Evropi

Najlakše aerodromsko putovanje u Evropi

Najprijatniji aerodrome u Evropi

I Najpedantniji erodrom u Evropi.

Skopski aerodrome spade u panelu sa ASQ u kojem prethodne godine obuhvata 10 aerodroma, sa veličinom od 2-5 miliona putnika godišnje, u Evropi. Pored glavnog aerodrome u Sjevernoj Makedoniji, ostale aerodrome od kojeg  je sastavljen ovaj panel uključeni su i španski aerodrome Maderaira i Majorka, čileanski aerodrome Santijago, aerodrome Sola i Vaernes u Norveškoj,  aerodrome u Tbilisiju Gruzija, estonski aerodrome u Talinu, italijanski aerodrome Torino i aerodrom u Zagrebu Hrvatska.