Stanje puteva poslije snežnih padavina na Kosovu

Snežne padavine zabijelile su ulice Kosova u subotu ujutru.

Nacionalni centar za upravljanje granicom saopštio je da su i pored snega koji je pao, svi putevi na graničnim prelazima prohodni.

Prema podacima koje je objavio ovaj centar, magistralni putevi koji vode do granice su prohodni, nema prijava o snegu, ledu, magli i odronima.

U međuvremenu, Hidrometeorološki zavod Kosova saopštio je da će se za subotu minimalne temperature kretati između -1 i 0 stepeni Celzijusovih, dok se maksimalne dnevne očekuju od 0-3 stepena Celzijusova.

Inače, Policija je pozvala sve vozače da sa početkom zimske sezone budu oprezniji u saobraćaju.

„Policija Kosova  apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni za početak zimske sezone gdije su prisutne atmosferske promjene. Uvjerite se da su gume na vašem vozilu zamjenjene prije početka zimske sezone, a njihov pritisak treba da bude prema preporuci proizvođača, na niskim temperaturama!“, navodi se u saopštenju policije.

Zamjenik ministra za infrastrukturu Hisen Durmishi rekao je da su svi putevi kojima upravlja Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture prohodni nakon snežnih padavina.

Durmiši je rekao da je čitava eritorija pokrivena sa 19 ugovora, od kojih su četiri za autoputeve.

„U kontaktu sam non-stop sa menadžerima koji su na terenu. Pokrivamo cijelu teritoriju sa 19 ugovora, od kojih su četiri za autoputeve”.

„Svi putevi su prohodni i sva preduzeća su na terenu. Nema problema sa putevima kojima upravlja ministarstvo“, rekao je Durmishi.

Podsjećamo da su sneijžne padavine jutros počele da padaju u ranim satima, a iz opština su poručili da vode računa o putevima kojima upravljaju.