Štrajk prosvjetara se i dalje nastavlja

Predsjednici opštinskih i univerzitetskih sindikata kažu da pismo ombudsmana nije donelo ništa novo

Čelnici opštinskog, sindikalnog i univerzitetskog nivoa ocijenjuju da pismo ombudsmana nije donijelo ništa novo.

„Članovi sindikalnog opštinskog i univerzitetskog nivoa upoznali su članovi Štrajkačkog veća BSPK sa dva sastanka sa ombudsmanom, koji su održani na njegovu inicijativu, a zatim su detaljno analizirali dopis koji je ombudsman dobio. Procijenom svih učesnika ovog sastanka zaključeno je da ovo pismo nije donijelo ništa novo i da se štrajk nastavlja. SBAŠK će sutra pripremiti pismo sa odgovorom na pismo i isto će se obratiti ombudsmanu“, navodi se u saopštenju SBAŠK-a.

SBASHK nastavlja redovne konsultativne sastanke sa predsjednicima sindikalnih opštinskih i univerzitetskih nivoa radi analize trenutne situacije i konsultacija o tome kako dalje dijelovati, na osnovu glasa sindikata štrajkača.

„Oni su, nakon analize postojećeg stanja, još jednom kritikovali pogrešan odnos vlasti prema njihovim zahtijevima i ocijenjuju da Vlada ne želi da se štrajk prekine, jer nije učinila i ne čini ništa ozbiljnije. zalaganje za realizaciju zahtijeva štrajkača, odnosno njihovog pregovaranja. Osim toga, Vlada nastavlja sa izjavama i obavezama za kontinuirani pritisak na štrajkače“, kaže se dalje.

Učesnici ovog sastanka su obavješteni da je generalna direktorka Unije evropskih sindikata obrazovanja poslala pismo premijeru Kurtiju na sastanak i da čeka potvrdu, kako bi otputovala na Kosovo, pošto je prekinula sve posjete i angažmane. drugi, kako bi dao vredan doprinos sastanku sa premijerom Kurtijem za postizanje sporazuma koji bi ispunio legitimne zahtijeve štrajkača u sektoru obrazovanja i državnih službenika prenosi klankosova.tv.