Svećlja: KP spremna da osigura mir i bezbijednost širom Kosova; Pozvao građane na saradnju

Ministar unutrašnjih poslova Dželalj Svečlja rekao je da su Kosovo i kosovsko društvo uvjek bili na pravom putu, govoreći o situaciji na sjeveru Kosova.

Švečlja je reagovala nakon neuspijeha pregovora u Briselu, jer je pokazala da „postoje dezinformacije”, kako kaže od pristalica i zaposlenih u Srbiji”, pozivajući se na srpske medije koji su prenijeli da je „na sjeveru Kosovo“.

„U poslijednje vreme pojačani su i prošireni vidovi i metode propagande i dezinformisanja pristalica i zaposlenih u Srbiji. Naravno, njihov cilj je da vas zabrinu i povećaju vašu nesigurnost. Za svaki sat se dijele neke informacije koje povezuju događaje iz daleke i bolne prošlosti“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

„Ali dragi sugrađani, bezbijednost svih, bez razlike, naša je ustavna i zakonska misija, dužnost i mandat koji ćemo precizno i odlučno sprovoditi.

„Bliska saradnja među nama, međusobna komunikacija i duh razumijevanja olakšavaju realizaciju naše misije. Kosovska policija je posvećena i spremna da obezbijedi red i bezbijednost širom Republike Kosovo u bliskoj saradnji sa našim međunarodnim partnerima i saveznicima“, rekao je on.

„Zakonitost, poštovanje i sprovođenje odluka Vlade Republike Kosovo je pravi i jedini način da se zaštiti duh i same institucije, vladavina zakona i reda i garantuje javna bezbijednost“.

„Molim vas sve za saradnju sa predstavnicima države, policijskim službenicima, društvenu solidarnost i interakciju sa svim institucijama naše zemlje koje se brinu o sprovođenju naših pravednih odluka.

„Uvjek smo bili na pravom putu kao narod i društvo. Niti smo drugima nanosili nepravdu, niti smo ih podržavali kada su zadesili druge narode. I danas smo isti. Svi zajedno za našu zemlju, za demokratiju i naše pravo“, zaključio je Svečlja.

Situacija na sjeveru Kosova je mirna.