Švečlja: Policija ima kapacitet da ukloni barikade i Radojčića privede prije ili kasnije

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja izjavio je da kosovska policija ima sve potrebne kapacitete da ukloni srpske barikade sa sjevera. Za Radoičića je rekao da će biti priveden pravdi prije ili kasnije.

Barikade na sjeveru Kosova

On je na konferenciji za novinare u četvrtak rekao da su barikade izgubile svrhu i da ih Srbija koristi “da blokira pravne radnje Kosova”.

Svečlja je rekao da se bivši srpski policajac Dejan Pantić, koji je uhapšen prije nekoliko dana, i dalje nalazi u policijskoj stanici kod Jarinja.

„On se nalazi u policijskoj stanici na Jarinju. Njegovo stanje je dobro i na odgovarajućem je lječenju. Trebalo bi da bude u odgovarajućoj stanici, a ne u pritvoru. Obradili smo zahtijev partnerima za njegovo prebacivanje u odgovarajuće objekte, kako bi se odgovarajuće procedure mogle nastaviti. Njegov transfer ostaje prioritet, a uklanjanje barikada omogućava njegov lak i bezbijedan transfer“, izjavio je on.

Prema riječima ministra unutrašnjih poslova, najbolji način za uklanjanje barikada je da urade oni koji su ih postavili.

„Najbolji način je da se uklone oni koji su ih postavili. Imamo sve potrebne kapacitete za uklanjanje barikada. Čekamo da KFOR reaguje što prije. Prošlo je 13 dana i situacija je ista, ili možemo reći da se pogoršala. Čekamo da odu što prije, a ako se to ne dogodi, imamo kapacitet da to uradimo sami“, rekao je Svečlja.

On je istakao da su službenici kosovske policije na vrhuncu svojih dužnosti, spremni da građanima pruže visoku sigurnost.

„Policija će nastaviti da sprovodi zakon, uprkos izazovima. Pravilno shvatite situaciju, kako je razumeju profesionalci. Ne može se govoriti o bilo kakvom umoru ili pogoršanju njihovih (policajca) stanja”.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da policija radi na privođenju pravdi Milana Radoičić i drugih kriminalaca na sjeveru Kosova.

Milan Radojčić

Svečlja je na konferenciji za novinare rekao da će Radoičić prije ili kasnije pasti u ruke policije.

“Istražujemo sve informacije koje dobijemo. Kosovska policija zajedno sa drugim policijskim institucijama je veoma efikasna u prikupljanju informacija i pripremi odgovarajućih operacija. Onog trenutka kada se ova informacija potvrdi, postaraćemo se da svaki zločinac, uključujući i Milana Radoičića, bude izveden pred lice pravde, bez oklevanja i bez ikakvog kompromisa”, rekao je Svečlja .

“Radoičić će prije ili kasnije pasti u ruke Kosovske policije i tada će biti priveden pravdi da se suoči sa svim krivičnim djelima koja mu se stavljaju na teret”, rekao je on.Izvor:Kosova.info