Teroristički napad je bio plan za aneksiju sjevera tvrdi Kurti

Premijer Aljbin Kurti rekao je da je, na osnovu nalaza kosovske policije, srpski teroristički napad dio plana za aneksiju sjevera.

On je u ponedeljak na društvenoj mreži Ks napisao da je napad na selo Banjske u Zvečanu koordinisan na 37 različitih pozicija, a prema njegovim riječima, uslijediće stvaranje koridora koji će omogućiti snabdevanje oružjem i trupama.

„Na osnovu zaplenjene dokumentacije, Kosovska policija je potvrdila da je teroristički napad bio deo šireg plana za aneksiju sjevera Kosova, koordinisanim napadom na 37 različitih pozicija. Uslijedilo bi stvaranje koridora ka Srbiji, da bi se omogućilo snabdevanje oružjem i trupama“, izjavio je premijer Kurti.

U nedelju, kada se navršila nedelja od srpskih napada na Banjsku, Kurti je napisao da je napade orkestrirala srpska država.

„Prošlo je nedelju dana od tragičnih terorističkih napada koje je organizovala Srbija. U poslednjih 7 dana bili smo svedoci nasilja, pretnji i veličanja ovakvih dijela. Za to vrijeme duboko cijenimo podršku naših saveznika u našoj kolektivnoj borbi za demokratiju“, rekao je on.

U ovom oružanom napadu ubijen je narednik Afrim Bunjaku, a ranjeno još nekoliko policijskih službenika, dok su najmanje tri naoružana Srbina ubijena.