Totaj za inicijativu “Naš novac, naše ideje, naš Prizren”: Doneli smo američko iskustvo saradnje opština i građana

Juče je inicijativa participativnog budžetiranja „Naš novac, naše ideje, naš Prizren“, koju sprovodi Opština Prizren, promovisana na tri lokacije: Žur, Naselje Kurila i Rečane, sa po dva sastanka u svakom mjestu

Prizren je među prvim opštinama koje su započele primjenu veoma rasprostranjenog modela u svjetu, inspirisan SAD, gde građani sami predlažu, sami glasaju za najbolju ideju i na kraju opština finansira najglasaniji projekat.

„Srećan sam što kao predsjednik prvi put primenjujemo novu američku praksu saradnje sa građanima, kako bismo što više povećali učešće građana u donošenju odluka. Posebno se zahvaljujem USAID Društvenom ugovoru, svim organizacijama, građanima i posebno predstavnicima tri naselja koji su bili deo ove inicijative“ – rekao je ovom prilikom gradonačelnik Prizrena Šaćir Totaj.

U međuvremenu, vd direktora, Šon Mekli, vršilac dužnosti direktora Kancelarije za demokratiju i upravljanje USAID-a, čestitao je opštini Prizren na spremnosti da bude što bliže građanima i na efikasnoj realizaciji ovog pilot projekta.