Tri žrtve i 26 povrijeđenih samo u poslijednja 24 sata u udesima na putevima Kosova

Samo u poslednja 24 sata, prema podacima policije, tri osobe su izgubile život u saobraćajnim nezgodama na Kosovu, dok je 26 povređeno, u 36 registrovanih slučajeva.

Kakoje Policija Kosova saopštila jedan je pešak poginuo u subotu oko 10.30 u Gnjilanu. Žrtva je preminula od poslijedica saobraćajne nesreće.

„Osumnjičeni kosovski muškarac uhapšen je nakon što je zbog nepažnje upravljajući vozilom udario  pešaka koji je preminuo nakon što je stigao do KKUK-a“, saopštava policija.

„Odlukom tužioca, telo nastradale je upućeno u IML na obdukciju, dok je osumnjičeni priveden“, navodi se u policijskom izvještaju.

Još jedna nezgoda registrovana je na autoputu “Arben Džaferi”, tačnije u Lipljanu. Policija saopštava da je došlo do saobraćajne nezgode između dva kamiona, jednog lokalnih i drugog sa tablicama Albanije.

Uslijed toga je poginuo vozač iz Albanije, a odlukom tužioca leš je poslat u IML na obdukciju.

I treći udes sa smrtnim ishodom dogodio se u selu Fšaj u Đakovici gde su se sudarili automobil i kamion.

U nesreći su zadobili telesne povrede osumnjičeni i troje povređenih, koji su upućeni na liječenje u đakovačkoj bolnici, a prema riječima ljekara, jedan od njih, kosovski muškarac, je bez znakova života.

Osumnjičenima je produženo liječenje u bolnici u Đakovici, dok su druge dvije žrtve puštene kući nakon ukazane prve pomoći.

U međuvremenu, odlukom tužioca, mrtvo tijelo žrtve je poslato u IML na obdukciju, dok se slučaj  vodi u redovnom postupku.