U Gracu Otvorena izložba “Srebrenički put pakla”

Izložba fotografija “Srebrenički put pakla”, autora bosanskohercegovačkog reportera Ahmeta Bajrića – Blicka, večeras je otvorena u Muzeju historije u austrijskom Gracu.

Postavili smo 22 fotografije koje vjerodostojno opisuju razmjere počinjenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici. Raduje me što su otvaranju izložbe prisustvovali brojni građani, ali i ljudi iz društveno-političkog života Austrije – izjavio je autor izložbe Ahmet Bajrić – Blicko.

Otvorenju izložbe prisustvovali su profesorica Dženeta Džambo, Fikret ef. Fazlić, političar Hors Alic, političarka Bedrana Ribo, političarka Anna Robosch, političar Karl Dreisiebner…

Sljedeće sedmice po prvi put u Parlamentu Austrije donosimo Rezoluciju o Srebrenici. To je važan i hrabar korak. Sve parlamentarne stranke podržavaju Rezoluciju o Srebrenici. Važno je da se jasno i glasno kaže da je u Srebrenici bio genocid i da svi parlamentarci stanu iza toga. Nadam se da će i drugi parlamenti usvojiti takvu rezoluciju – izjavila je Bedrana Ribo, članica Parlamenta Austrije.