U petak se obilježava “Dan bez automobila”, glavni put u centru Prizrena će biti delimično blokiran 2 sata

Opština Prizren je putem objave na Fejsbuku objavila da je 15. septembar „Dan bez automobila“ u Prizrenu.

Potpuno obavještenje:

Uprava javnih službi – Sektor za životnu sredinu i upravljanje otpadom kao i sektor saobraćaja 15.09.2023.godine organizovaće aktivnosti povodom Svjetskog dana čistoće i Dana bez automobila

SVETSKI DAN ČIŠĆENJA: od 10:00 do 11:00 časova; Lokacija: jezero Vrmica, aktivnost čišćenja otpada.

DAN BEZ AUTOMOBILA: od 11:00 do 12:00 časova; Lokacija: Deonica puta od opštine Prizren (ulica Remzi Ademaj) u pravcu ulice Adema Jašarija.

Nosioci aktivnosti:

DIREKCIJA ZA JAVNE USLUGE

– Sektor životne sredine i Sektor upravljanja otpadom.

– Sektor saobraćaja.

Sadržaj aktivnosti:

DAN BEZ AUTOMOBILA – Aktivnost će početi blokadom puta, kao segmentom deonice puta koja počinje od zgrade opštine Prizren, ulice „Remzi Ademaj“, od raskrsnice do ulice „Adema Jašarija“ na Trgu Komandant Drinit, odnosno ispred Bele kuće, ukupno 2 sata počev od 10:00 – 12:00 časova.

Na oslobođenom prostoru na kolovozu stvoriće se slobodan prostor putnog pojasa, gde će se kreirati slobodne aktivnosti u zavisnosti od zainteresovanih. Ugovorene uslužne kompanije će pojačati aktivnost na čišćenju staza prizrenske kaljaje i drugih staza za sakupljanje otpada.

SVJETSKI DAN ČIŠĆENJA – Akcija će se održati na jezeru Vrbnica od 11.00 do 12.00 časova, 15. septembra 2023. (petak), gde je identifikovano nekoliko deponija otpada. Preduzeće K.R.M. „Eko Regjioni“ će očistiti lokaciju, a ovoj aktivnosti će se pridružiti i učenici Osnovne škole u ​​Vrbnice „Heroji rijeke“.