U Prizren se vraća festival dečije pesme „Fluturat”.

Festival dečije pesme „Fluturat” se ove godine vraća u Prizren, posle 4 godine pauze.

NVO „I- Heliks” je saopštenjem za javnost najavila povratak dječjeg festivala „Fluturat”, koji se od 2001. godine organizuje u Prizrenu. Na festivalu su učestvovala talentovana djeca, koja su kasnije postala poznata imena muzike. Ove godine Skupština opštine Prizren je dala organizaciju festivala „Fluturat” nevladinoj organizaciji „I-Heliks”.

“Fluturat” su dobili odjek svenarodnog festivala i privukli djecu iz cijele regije. Tokom godina, učinio je da festival odzvanja širom okruženja i zaslužio poštovanje svih ljubitelja umjetnosti, za vrijednosti sa kojima je predstavljen“, rekla je Bukurie Krasnići, direktor NVO „I – Heliks“.

Prije četiri godine festival je prekinut, bez ikakvog opravdanja. Neprirodno, djeci je uskraćeno pravo da imaju svoj festival.

Aktuelni predsjednik Šaćir Totaj obećao je da će vratiti Festival „Fluturat“ i održao je reč“, dodala je direktor ove organizacije Bukurije Krasnići, navodi se u saopštenju.

“I – Heliks” je saopštio da su počele pripreme za novo izdanje festivala “Fluturat”, koje će se održati u septembru, i da će narednih dana raspisati konkurs za izbor takmičarskih pjesama za ovo izdanje. .

„Festival se ove godine vraća na scenu. Šaćir Totaj, gradonačelnik Prizrena, odlučio je da obnovi festival i poverio ga je NVO “I-Heliks”, koja je počela pripreme za novo izdanje festivala “Fluturat”, koji će se ove godine održati u septembru.

„I – Heliks“ će ovih dana raspisati konkurs za pjesme koje će učestvovati na ovogodišnjem Festivalu. Stručni žiri će napraviti selekciju od 18 takmičarskih pjesama od kojih će, u večeri u kojoj će se održati festival, biti proglašene najbolje”, rekla  je na kraju Bukurie Krasnići.

Kontaktirali smo i Isrefa Krasnićija predsjednika NVO„I – Heliks“ koji nam je dodatno za naš radio uputio poziv da se mogu prijaviti i djeca iz bošnjačke zajednice da učestvuju na ovom festivalu, koji će se održati u Septembru.