U Sjevernoj Makedoniji zaplenjena droga u vrijednosti od 100.000 evra

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Sjeverne Makedonije saopštilo je da su uhapšena dva muškarca iz skopskog sela Aračinovo, sa 35 kilograma droge vrijedne oko 100.000 evra.

Kako se navodi, 32-godišnji K.A. i 23-godišnji O.A. uhapšeni su na naplatnoj rampi „Tetovo“, na magistralnom putu Gostivar – Tetovo, u akciji kriminalističke policije u kojoj su učestovali i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice „Tigar“.

Dvojica uhapšenih prema navodima policije pokušali su da pobijegnu kada su „policijski službenici dali znak za zaustavljanje putničkom vozilu rendž rover u kojem su se vozili“.

„Te dvije osobe nisu izvršile dato naređenje policije da zaustave vozilo, već su pokušale da pobijegnu, oštetivši službeno policijsko vozilo, ali su ubrzo zaustavljene i lišene slobode“, izjavila je Suzana Pranjić Talevska iz MUP-a.

Policija je u gepeku vozila pronašla četiri vreće marihuane, ukupne težine oko 35 kilograma u vrijednosti od oko 100.000 evra, dodala je ona i dodala da je na mjestu hapšenja javni tužilac iz Tetova obavio uviđaj.

„Nešto kasnije, po dobijenom sudskom nalogu, obavljeni su pretresi u kućama te dvije osobe u selu Aračinovo, pri čemu su pronađeni predmeti povezani sa tim krivičnim dijelom“, dodala je Pranjić.

Prema njenim rečima, za A.K. MUP već duže vrijeme traga, jer je za njim „raspisana centralna poternica zbog bekstva iz štipskog zatvora, gdije mora da služi zatvorsku kaznu od oko 6,5 godina, a tražen je i za više krivičnih dijela kao što su krijumčarenje migranata i šverc droge“.

Dvojica uhapšenih Aračinovaca su sprovedeni u Sektor unutrašnjih poslova Tetovo i protiv njih će u toku dana biti podnijeta krivična prijava za trgovinu drogom.