UEFA kaznila FS Srbije sa 14,500 evra, a FS Albanije čak 37,375 evra

Kontrolno, etičko i disciplinsko tijlo UEFA-e odlučilo je da kazni Fudbalske saveze Srbije i Albanije. Odluci je prethodilo pokretanje disciplinskih postupaka u vezi sa dešavanjima na utakmicama u sklopu Evropskog prvenstva koje se odigrava u Njemačkoj.

Srbija je u prvom kolu takmičenja u nedelju igrala protiv Engleske, a Albanija dan ranije protiv Italije.

Ta dva dana Evropskog prvenstva, makar za publiku na Kosovu i u Srbiji, zasijenili su incidenti, nacionalistički simboli, provokacije, tužbe.

Kada je riječ o Albaniji, iz UEFA-e su naveli da je disciplinski postupak pokrenut zbog bacanja predmeta na teren, paljenja vatrometa, upada na teren i prenošenje provokativnih poruka neprikladnih za sportske događaje.

Optužbe koje su stavljene na teret Fudbalskom savezu Srbije su bacanje predmeta i takođe prenošenje provokativnih poruka.

Ni u jednom, a ni u drugom slučaju nisu navedeni konkretni detalji incidenata.

U odluci koju je večeras objavila UEFA navodi se da je njihovo kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo donijelo odluku da kazni Fudbalski savez Albanije, ukupno sa čak 37,375 evra:

Sa 10,000 evra za paljenje vatrometa, 12,375 evra za bacanje predmeta, 5,000 evra zbog upada na teren i 10,000 evra zbog provokativnih poruka.

Kada je riječ o Srbiji, ona je kažnjena sa ukupno 14,500 evra, tj. 4,500 za bacanje predmeta i 10,000 evra zbog prenošenja provokativnih poruka koje nisu prikladne za sportski događaj.