Uhapšen je i glavni osumnjičeni u slučaju zelenaštva, prinude i kockanja u Prizrenu

Policija i Policijski inspektorat Kosova, u koordinaciji sa Tužilaštvom u Prizrenu, uhapsili su i drugog osumnjičenog za zelenaštvo, prinudu i kockanje u Prizrenu.

S.K. je uhapšen ubrzo nakon početka akcije, koja još traje na nekoliko različitih lokacija na Kosovu.

Isti se sumnjiči da ima kriminalnu prošlost za zločine slične onima zbog kojih je i danas hapšen.

S druge strane, kako saznaje KALXO.com, policijski službenik L.B. upućen je na razgovor u kancelariju IPK u Prizrenu, dok su ostali uhapšeni osumnjičeni poslati u policijske stanice na razgovor.

U kući policajca pronađena je i veća količina novca i oružje

Akcija je počela u večernjim satima prenosi kalxo.com.

A kako prenosi Telegrafi, u srijedu popodne, kao rezultat višemjesečne istrage, Policija i Policijski inspektorat po ovlašćenju Osnovnog tužilaštva u Prizrenu i Osnovnog suda u Prizrenu, sprovode široku akciju šifrovanu pod nazivom “TOTO” u nekoliko regiona u zemlje

Pomenuta operacija ima za cilj sprovođenje naredbe Osnovnog suda u Prizrenu za hapšenje osumnjičenih lica (uključujući policajca) i kontrolu više lokacija (Prizren, Priština, Mališevo, Suva Reka).

Kako se navodi u saopštenju Inspektorata, istraga je u toku zbog sumnje da su osumnjičeni u ovom slučaju počinili krivična dijela „Upotreba, prinuda” i „Organizovanje piramidalnih šema i nedozvoljeno kockanje”.

„Do ove faze akcije provjereno je više lokacija i do sada je uhapšeno nekoliko osumnjičenih. Kao materijalni dokazi oduzeta je značajna količina novca, više automobila, mobilnih telefona, oružja i municije. Kako je akcija još u toku, dodatni detalji će biti saopšteni nakon završetka policijske akcije putem dodatnog saopštenja“, navodi se u saopštenju.