Uhapšen policajac osumnjičen za saobaćajnu nesreću, gdje je jedno lice izgubilo život a petoro je povrijeđeno

Istražitelji PIK-a uhapsili su jednog policijskog službenika zbog sumnje da je “ugrozio javni saobraćaj”, prenosi Kosova.info.

“PIK je obaviješten od strane kosovske policije o nesreći sa teškim tjelesnim povredama na putu Priština – Kosovo Polje, gdje je u nesreći učestvovao policajac sa civilnim automobilom koji nije na dužnosti”, navodi se u saopštenju, piše Kosova.info. .

“Na osnovu istražnih radnji sumnja se da je nesreću izazvao policijski službenik koji je u večernjim satima lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje javnog saobraćaja”.

Kompletna obavijest o PIK-a:

Kosovska policija je obavijestila PIK o nesreći sa teškim tjelesnim povredama na putu Priština – Kosovo Polje gdje je u nesreći učestvovao policajac sa civilnim automobilom koji nije bio na dužnosti.

Saopćeno je da se nesreća dogodila juče oko 23 sata u kojoj su učestvovala četiri vozila.

Nakon dobijanja ove informacije, PIK je odmah reagovao na slučaj, dok je 5 osoba povrijeđenih u ovoj nesreći upućeno na ljekarsku pomoć.

Od posljedica tjelesnih povreda, danas je, nažalost, preminuo vozač jednog od vozila koja su učestvovala u ovoj nesreći.

Na osnovu istražnih radnji, sumnja se da je nesreću prozurokovao policijski službenik koji je danas u večernjim satima uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo “ugrožavanje javnog saobraćaja”.

Odlukom tužioca, istom licu određeno je zadržavanje do 48 sati.

Ostale radnje biće preduzete u skladu sa zakonskim ovlašćenjima PIK-a i u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom.

Osumnjičeni je iz bošnjačke zajednice a živi u Peći-Vitomirica, sin je policajca, koji takođe služi u Kosovskoj policiji.