Velika krađa u hotelu Venus u Prištini

Učestale krađe u stanovima, kućama, finansijskim institucijama, automobilima i radnjama postale su veoma zabrinjavajuća pojava za građane Kosova, izazivajući gubitak i nesigurnost, piše Gazeta Sinjali

Nerijetko se sumnja da su krađe počinili ljudi bliski kući ili poslu, što policiji otežava otkrivanje slučaja, dok za članove porodice ili preduzeća povećava neizvesnost.

Slučaj krađe, ali se ispostavilo da je interna, dogodio se i sinoć, gde je meta krađe bio hotel Venus, sa adresom u blizini KMI, put za Lipljan.

Izvori gazete Sinjali u Tužilaštvu kažu da se slučaj dogodio sinoć oko 23.30, ali da je u toku dana policiji prijavio vlasnik hotela Venus.

Prema riječima vlasnika hotela Venus, iz njegove kancelarije je ukradena veća količina novca za koju je priložio dokaz ko ju je i kako ukrao.

To je urađeno nakon provjere kamera hotela, odakle je uočen trenutak krađe i način podizanja novca van hotela.

Gazeta Sinjali saznaje da je osoba za koju se sumnja da je ukrala novac, prema riječima vlasnika hotela, njegov pomoćnik, koji je počeo da radi prije tri dana i koji je posedovao ključ od njegove kancelarije. Količina novca koja je prijavljena kao ukradena premašuje 8.000 evra, za koji se sumnja da je veliki dio “nestao” pomoćnik vlasnika hotela.

Nakon prijema izjave podnosioca pritužbe i dokaza sa sigurnosnih kamera, po nalogu tužioca, već je pokrenut slučaj „teške krađe“ i u toku su istražne radnje koje će kulminirati identifikacijom i hapšenjem osumnjičenog.