Veliko interesovanje za potpisivanje peticije za Trust, organizatori su uvjereni da će imati potpisanih 10 hiljada potpisa

Više od 7 hiljada građana potpisalo je peticiju za povlačenje 30 odsto imovine Penzionog fonda TRUST.

Grupa građana „Za povlačenje 30 odsto Trusta“ od ponedijeljka je angažovana u svim gradovima kako bi omogućila prikupljanje 10 hiljada potpisa za ponovno pokretanje Nacrta zakona o Trustu.

Jedan od organizatora, Afrim Beriša,  rekao je da bi sredstva trebalo da budu povučena jer bi to bila velika pomoć za njih.

Interesovanje građana je veliko da potpišu veliko, i da za prikupljanje ovih potpisa postoji mogućnost da taj broj bude.

„Potpisivanje peticije ide normalnim tokom, ljudi su veoma zainteresovani. Radimo tri dana od 11:00 do 22:00 uveče, u Lipljan, Prizrenu, Kosovom Polju, a prema informacijama oko 7000-8000 građana  je potpisalo. “Čekamo petak, da vidimo interesovanje građana”, rekao je on.

Oni ne oklevaju da dođu, polažu velike nade da će ih primiti i nadamo se da će do petka biti sačinjeno više od 10.000 potpisa“, rekao je on.

Ali Kadriu je nakon potpisivanja peticije rekao da sa platom od 280 evra to ne može da uradi, pa zahteva povlačenje sredstava iz Trusta.

„Meni su ta sredstva prekopotrebna. Sa 280 evra ne mogu ništa danas. Računam da za svakim danom jedem burek i jogurt ne izlazi za moju porodicu. Ionako se vide kakve su cijene, a  kakve su plate, to nema nigde“, rekao je on.

Ali među njima je bilo i onih koji su protiv takvog povlačenja, iako je on potpisao ovu peticiju.

„Po mom mišljenju, povlačenje Trusta nije dobro. „Moram da razmišljam i o budućnosti. Oni koji imaju penzije na zapadu plaćaju ih za starost.

Pomozite onima kojima je danas prekopotrebna, ali isto tako kažem da ih nije dobro povlačiti jer će možda kasnije biti  ta sredstva prekopotrebna “, rekao je Emrulah Ahmeti, upitan zašto je potpisao a da je  protiv Trusta prenosi Gazeta Sinjali.