Velipoja otvara sezonu, gradonačelnik Skadra poziva Kosovare da tamo provode odmor

Opština Skadar je danas svečano otvorila ljetnju turističku sezonu, garantujući veoma dobre uslove za domaće i strane turiste. Po ustaljenoj tradiciji, Velipoja je plaža na kojoj su skoncentrisane aktivnosti za otvaranje ove ljetnje sezone.

Opština Skadar garantuje čistoću plaže i očuvanje čistoće mora, a ljekoviti pijesak i gostoprimstvo su druga strana medalje koja svake godine privlači hiljade i hiljade turista.

Ovi kvaliteti su Velipoju pretvorili u najomiljeniju plažu koju posjećuju ne samo Skadarci, već i Kosovari,  turisti iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i  Hercegovine kao i u poslednje vrijeme  turisti iz Srbije kao i strani turisti iz raznih evropskih zemalja.

Veljipoje: Ove godine čistije plaže

Zvaničnom otvaranju sezone prethodile su intenzivne pripreme od strane Opštine Skadar, sa ciljem stvaranja optimalnih uslova za turiste, koji Velipoje, zapravo, posjećuju tokom cijele godine.

Imajući u vidu da je turizam kao jedan od ključnih prioriteta za ekonomsko osnaživanje Skadrana i zapošljavanje mladih, gradonačelnik Skadra Bardh Spahia je pratio sve pripreme opštine za unapređenje javnih usluga tokom sezone.

Gradonačelnik Spahia je istakao da su maksimalna čistoća i javni prostori u glavnom fokusu Opštine kako bi se obezbedio najudobniji odmor za turiste, stoji na sajtu RTV Prizreni.

Opština Skadar se pobrinula da Velipoja sa svojim javnim prostorima bude pretvorena u plažu koja nudi sportsko-zabavne aktivnosti. Neki od njihovih dodira demonstrirani su danas, uz nekoliko koncerata u organizaciji Općine.

Skadar je jedna od rijetkih opština koja na nekoliko kvadratnih kilometara nudi pomorski, jezerski, riječni, planinski, kao i elitni kulturni turizam, predstavljen sa nekoliko muzeja u gradu, kao i arheološkim nalazištima. Velipoja, Thethi, Shiroka, Zogaj, rijeka Shala su neke od turističkih atrakcija koje su dostupne tokom cijele godine, ali posebno ljeti, postaju važne referentne tačke za turizam.