Vlasnica zapaljenog lokala u Zvečanu, Nataša Tomanić: Ne plašim se ni Srpske liste ni “Severne brigade”

Pod sumnjom da je za paljenje njenog lokala odgovorna Srpska lista ili teroristička organizacija “Severna Brigda “, zamenica predsednika opštine Zvečan Nataša Tomanić rekla je da niko ne može da je zastraši i da će izgraditi veći objekat od ovog koji joj je zapaljen.

Ona je rekla da kriminalne grupe na sjeveru Kosova više nemaju vladavinu koju su imale i da ih uznemirava zapošljavanje Srba u institucijama Kosova.

„Ne mogu nikoga lično da optužujem, ali po mom mišljenju to nije niko drugi, osim Srpske liste ili ‘Severne brigade’. Zato što su jasno protiv zapošljavanja nas Srba u institucijama Kosova”.

“… Ne bojim se. Evidentno je da oni stoje iza vladavine u ovom dijelu Kosova ovih godina i sada je ova situacija izmakla kontroli i to su ciljevi koji ometaju naš rad“, rekao je Tomanić u intervjuu za Dukađini TV.

„Nekim Srbima se ne sviđa što su Srbi zaposleni u kosovskim institucijama. Što se mene tiče, ja ih se ne bojim, sad ću napraviti još veću zgradu i dovjest ću ovdje ljude sa juga, eto da zanju ”, dodala je.

Tomanić je ispričala kako je došlo do paljenja njenog objekta.

„Otišla sam u bar da vidim šta se desilo. Naglašavam da staklo nije razbijeno, već samo dio odakle su ubacili eksplozivnu napravu. Vatra je bila u sredini objekta. Dakle, ne postoji mogućnost da se to dogodi iz nekog drugog razloga, struje ili nečeg drugog. Nakon što je eksplozivna naprava ubačena spolja i razbijen manji dio stakla”, rekla je potpredsjednica Zvečana.