Vremenska prognoza za ovu nedelju

Promjenljivo vreme nastaviće se i ove nedelje.

Biće oblačnosti, sunčanih intervala i pljuskova.

Prema Hidrometerološkom  Institutu Kosova, temperature će i dalje biti visoke za ovaj vremenski period, prenosi Klankosova.tv

„Minimalne temperature se spuštaju do -2C, dok se maksimalne u početku spuštaju na 8C, a od danas do četvrtka ponovo rastu do 13C i 14C. Duvaće slab i umjeren vjetar sjevernog smjera, u početku 3-8 m/s, a u drugom dijelu nedelje južnog krila sa udarima do 10 m/s, u petak. Atmosferski pritisak će se kretati u vrijednostima iznad normalnih, sa tendencijom pada oko normalnih vrijednosti“, navodi se u saopštenju.

„Koncentracije zagađujućih materija u vazduhu će narednih dana biti veće na površini, jer će nedostajati dobra cirkulacija vazduha kako bi se one više raspršile. Tokom dana, u većem dijelu zemlje, indeks kvaliteta vazduha može da ostane na prihvatljivim i dobrim vrijednostima, dok se uveče menja na lošije i veoma loše vrijednosti“, prenosi HMIK, prenosi Klankosova.tv.

Vremenska prognoza po danima:

18.02.2024 – Više oblačnosti se očekuje tokom naredne sjedmice. Biće i sunčanih intervala, koji će u ponedijeljak i četvrtak biti duži. U utorak i srijedu u višim planinskim predijelima očekuju se lokalna kiša ili slab snijeg. U danima prije jutarnjih časova biće mraza, a u nizinama uslovi za maglu.

19.02 – U nizinama u jutarnjim satima mogućna magla/niska oblačnost. Pretežno sunčan dan.

20.02 – Pretežno oblačno. Ponegde moguća kiša.

21.02 – Više oblačnosti, uz mogućnost lokalne kiše.

22.02 – Duži intervali sa suncem i prolazno naoblačenje, uglavnom u visokim predelima.

23.02 – Blaga oblačnost i sunčani intervali.