Za šest mjeseci poginulo je 50 ljudi na Kosovu

Policija Kosova je saopštila  da za šest mjeseci ove godine u saobraćajnim nesrećama poginulo je 50 osoba

Dok u prvih šest mjeseci prošle godine, u odgovoru upućenom Telegrafu, policija navodi da se dogodilo 47 udesa sa smrtnim ishodom, od kojih je 56 osoba poginulo.

Policija saopštava da se u periodu januar-jun 2022. godine dogodilo 3 hiljade 518 nezgoda, u kojima je povređeno 6 hiljada 570 građana. Dok su prošle godine bile 3 hiljade 403 nezgode, od čega je povrijeđeno 6 hiljada 578 građana.

Kosovska policija je u prvih šest mjeseci ove godine izdala 321 hiljadu 594 kazni, dok je za isti period prošle godine izdala 218 hiljada 832 kazni, ili 102 hiljade 762 manje nego ove godine.

Kosovska policija je za Telegrafi iznijela podatke  da je prema operativnim planovima predvidijela pojačane aktivnosti u cilju spriječavanja nezgoda i povećanja bezbijednosti saobraćaja.

Inače, pored policijskih aktivnosti u ovom aspektu, Policija Kosova je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezniji, da poštuju pravila i znakove saobraćaja na putu, kao i da se prilagode putnim i atmosferskim uslovima, kako bi imali veću bezbijednost u saobraćaju. „Za sve učesnike u saobraćaju, a posebno za vozače vozila, koji krše saobraćajne zakone i propise, biće preduzete kaznene mjere prema važećim zakonima“, stoji u saopštenju policije