Završena vanredna sjednica SO Prizren: Jednoglasno podržana inicijativa za preporuke Vladi od Pokreta Samoopredeljenja

Nakon skoro dva sata rasprave na vanrednoj sjednici lokalne Skupštine Prizrena u ponedeljak sazvane na osnovu inicijative Pokreta Samoopredeljenja, a radi upućivanja preporuke Vladi za opraštanje do 100 evra na iznos cijene poreza za imovinu ista je nakon kraće pauze podržana jednoglasno i time je završeno današnje zasjedanje.

Naravno postoji i mogućnost da je nova odluka Vlade upravo udarila na džep vlasnika građevinskih objekata, stambenih zgrada i/ili tržnih centara ali i skupocenih vikendica širom nacionalnog parka i ne samo raznih funkcionera što je očigledno jedan od rezultata ovakve defanzivne reakcije istih.

Još uvek je neizvjesno šta će biti rezultat ove sjednice jer u izvještaju su samo opštine Priština i Đakovica imali zamjerke ili preporuke Vladi Kosova od 38 opština na Kosovu.

Takođe treba napomenuti da je završena prva i polako idemo u drugu godinu mandata lokalne samouprave Prizren ali se i dalje odbija postavljanje zamjenika gradonačelnika za zajednice koje pripada Bošnjačkoj zajednici, međutim zbog “političkih” sporazuma ovo pitanje sabotira na razne “inovativne” načine.

I jedan od izazova lokalne samouprave Totaja jeste očekivan izvještaj o mogućem suficitu koji je bio i jedna od tačaka kojom je optuživao prošlog gradonačelnika Haskuka za nedostatak vizije.