Zvaničnici iz Prištine upućuju saučešće porodicama i prijateljima žrtava pucnjave u Beogradu

Nezapamćena tragedija dogodila se juče u osnovnoj školi „Vladislav Rubnikar“ na Vračaru u Beogradu, kada je, kako se sumnja 14-godišnji dječak ubio 9 osoba (sedam djevojčica i dječak 2009. godište, i čuvara) a ranio još sedam osoba, među kojima je i nastavnica, a od kojih je nekoliko njih u kritičnom stanju. Dječak i njegov otac su uhapšeni, beogradske škole neće sutra raditi, a u Srbiji je proglašena trodnevna žalost.

Osim što je ovo glavna vijest u regionu i svjetu, stižu izjave saučešća iz cijelog svjeta.

Među prvima sa Kosova saučešće je uputila kosovska predsjednica Vjosa Osmani.

„Ništa nije vrednije od života djeteta i ništa bolnije od gubitka tog života. Šaljem svoje najdublje saučešće svim roditeljima koji su izgubili djecu u stravičnoj školskoj pucnjavi danas u Beogradu i molimo se za brz oporavak svih koji su ranjeni“, poručila je Vjosa Osmani.

I njen šef kabineta, Bljerim Velja (Blerim Vela), koji je inače danima unazad aktivan u optužbama na račun Srbije, takođe je uputio saučešće, uključujući i poruku koju je uputio na srpskom jeziku.

„Pogubne vijesti iz Beograda gde su mnogi đaci ubijeni i ranjeni u besmislenoj školskoj pucnjavi. Najdublje saučešće porodicama, prijateljima i zajednici koja je pogođena ovom pucnjavom. Saučešće svim roditeljima i prijateljima đaka ubijenih u Beogradu!“ – poručio je Velja.

I zamjenik kosovskog premijera, i šef kosovske pregovaračke delegacije Besnik Bisljimi, takođe upućuje saučešće:

„Pucnjava u školi u Beogradu ovog jutra je i tragična i šokirajuća. Ništa ne može da opravda ovakve akcije. Izražavam saučešće porodicama žrtava, želeći takođe brz oporavak ranjenih“.

Saučešće je uputila i bivša kosovska ambasadorka u SAD-u Vljora Čitaku: „Tragičan dan u Srbiji. Saučešće porodicama koje su izgubile voljene“.